حبايب قلبي اتفضلوا من الباب بلاش الشباك
أنا مش حرغي كتير بس بمناسبه الصاج الجديد عملت عليه فطاير محشيه طبعا دي اول طلعه جويه ليه ومش عاوزه احباط والمرات الجايه باذن الله حتكون افضل
المقادير العجينه
1-2 كأس دقيق أبيض و2كأس دقيق حبه كامله
2-ملعقه كبيره خميره فوريه
3-2ملعقه كبيره سكر ورشه ملح
4-كوب ونصف حليب طويل الاجل وتكون دافيه(احس ان الحليب الطويل الاجل افضل في نكهته من الطازج وطبعا لك الحريه في الاختيار)
5-نصف كوب لبن رايب
6-ثلث كوب زيت ذره او زيتون
مقادير الحشوه
الاولي لبنه وعليها رشه شيدر وشرائح زيتون
الثانيه صلصه البيتزا طبعا الكل عارفها ونقانق ممكن مورتديلا والجبن المونزريلا والشيدر وفلفل وشرائح زيتون
وفيه حشوات كتير وانت واللي تحبينه
هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 640x480 و بحجم 43KB. |
الطريقه
تذاب الخميره والسكر والحليب الدافئ تقريبا 5 دقائق وبعدين تضيفي الدقيق والملح بالتدريج واللبن والزيت ولو لسه العجينه لينه زودي ماء يعني حسب الرؤيه للعجينه
هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 640x480 و بحجم 31KB. |
تكور العجينه وتبلل بالزيت وتغطي بكيس وتوضع في مكان دافئ وتترك تقريبا نصف ساعه
هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 640x480 و بحجم 28KB. |
هنا بعد ما تضاعف حجمها
هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 640x480 و بحجم 31KB. |
بعد ذلك نكور العجينه لكور صغير حسب السندوتشات وتترك 10 دقائق اخري
تفرد العجينه علي شكل دائره وتوضع الحشوه وتقفل لتصبح علي شكل نصفه دائره
هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 640x480 و بحجم 36KB. |
دي البيتزا
هذه الصورة تم تحجيمها. اضغط على الشريط لمعاينة الصورة بالحجم الكامل. ابعاد الصورة الاصلية 640x480 و بحجم 33KB. |
ودي اللبنه
نشليها بحذر لان الحشوه حتقل العجينه شويه ونكون مشغلين النار علي الصاج ونمسحه بزيت
وبين كل مره والتانيه نمسح الصاج من بواقي الدقيق
انتظرونا